marți, 23 aprilie 2019

Mercedes Benz Sprinder 313 CDi - Chernobyl Tour [RO/ENG]


RO:
Salut, dupa cateva saptamani am revenit si eu sa mai scriu ceva pe blogul asta, dar si sa mai postez :))

Astazi este vorba de un alt Mercedes Benz Sprinder 313 CDi, Chernobyl Tour edition, inspirat 100% dintr-un microbuz real ce realizeaza excursii la fosta Centrala Atomoelectrică din Cernobîl, dar si in zona de excludere din Pripiat. 

De ce am vrut sa fac aceasta duba? 
Ei bine, pentru cine nu este familiarizat cu subiectul, pe data de 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, reactorul numarul 4 al centralei atomoelectrice din Cernobîl a suferit o explozie catastrofală a cazanelor sub presiune de abur din componența acestuia, care a declanșat un incendiu, o serie de explozii adiționale și scurgeri radioactive, omorand atunci pe loc 3 oameni datorita exploziei, iar mai tarziu numarul deceselor ajungand la 100.000 decese.

"Accidentul de la Cernobîl a injectat în atmosfera terestră de 400 de ori mai mult material radioactiv decât cel de la Fukushima (Japonia),de câteva ori cantitatea de material radioactiv corespunzătoare bombelor de la Hiroshima și Nagasaki[9], dar de o miime până la o sutime (în funcție de izotopul evaluat) față de emisiile atmosferice ale testelor nucleare de suprafață a armamentului nuclear testat la nivel mondial până la interzicerea efectuării acestora în atmosferă." - via Wikipedia

Asadar, in cateva zile se vor implini 33 de ani de la explozia centralei de la Cernobil, iar prin acest proiect vreau sa marchez aceea zi neagra pentru intreaga omenire, dar mai ales pentru Ucraina si Europa de Est.


Dupa cum bine v-am obisnuit, proiectul acesta, ca si toate celelalte prezentate aici, va fi disponibil in cateva ore pe profilul meu de pe GTAInside.com. Ne vom revedea foarte curand..., sau cand imi va veni inapoi cheful :)) 

PS: Daca doresti o excursie la fosta centrala atomoelectrica din Cernobil, si in zona de excludere Pripiat, intra pe site-ul celor de la SoloEastTravel pentru cele mai avantajoase preturi! :)
https://www.tourkiev.com 

ENG:

Hello, after many weeks I came back to write something on this blog and to post as well. 
Today it is about Mercedes Benz Sprinder 313 CDi, Chernobyl Tour edition, which is 100% inspired by a real bus which is making trips to the old Nuclear plants from Cernobil but as well in the zone of exclusion from Pripiat.

As you know, this project, like all the others here, will be available in a few hours on my profile on GTAInside.com. We will see very soon ..., or when I will come back with other projects.

PS:
 If you want a trip to the nuclear plant in cernobil and as well in the exclusion zone Pripiat go to the site of SoloEastTravel for the best prices! :)

Galerie foto

Inspiratie





Un comentariu:

Arata-mi ca ai 7 ani de acasa si exprima-te frumos inainte de a scrie un comentariu :)
PS: nu mai iau sugestii pentru un timp.